söndag 28 december 2008

Funderingar kring utredningen

Jag kan inte sluta tänka på skadorna på Emma. Bilderna från FUP sitter nu på min näthinna och jag får inte allting gå ihop. Emmas skador är mer ytliga än barnens skador men det beror troligen på att barn är mindre och mer sårbara. Men att åklagaren är så tvärsäker på att det är en hammare som är mordvapnet och det vapnet som orsakats Emmas skador känns inte så självklart för mig när jag ser bilderna på Emmas skador.
Desto längre jag funderar desto mer börjar det luta åt att det kan vara en mindre kofot som är vapnet och inte en hammare.

När man tittar på de avlånga böjda skadorna på den lilla infällda bilden och jämför med kofotens böjda del stämmer det ganska bra överens. Jag förstår inte hur en hammare kan åstadkomma de skadorna. Den rundade delen av en hammare i den storleken som tros ha använts har en diameter på ca 3 cm. Om man slår med en hammare på en klotformad yta som en huvud är borde skadorna inte se ut som de i bilden. Eftersom skallen inte har krossats så borde hammaren ha glidit med vävnaden och inte ge så skarpa bågformade skador. Och om hammaren skulle ha orsakat de bågformade skadorna skulle kurvan inte vara så stor. Hammarens runda del är också rundad i kanterna, där finns inga vassa delar som i "böjet" på en kofot.

Om man tittar på kofoten så finns det skarpa ytor även på den böjda delen och därför känns det mer naturligt att en kofot har orsakat de skadorna som finns i den lilla bilden. Många av skadorna är också raka och i en kofot finns många raka vassa ytor. I en kofot finns också en klodel som är rak och inte böjd som i en hammare. ( I en hammare är klodelen kraftigt böjd och det känns inte helt naturligt för mig att hammaren skulle ha orsakat alla skadorna.)

Nu är inte jag någon specialist utan använder bara sunt förnuft och har testat lite på olika saker med min hammare och kofot och har dragit min slutsats från mina "tester".

Det känns frustrerande att polisen har granskat ärendet med ett enda möjliga mordvapen. Varför inte försöka angripa problemet med alternativa vapen och därmed kanske också öka chansen att lösa brottet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det reagerade jag också på, tänkte på en gång att det måste vara en kofot inte en hammare.