torsdag 5 februari 2009

Med det här vittnesmålet försöker åklagaren placera Christine på Verktygsgatan

Ur vittnesförhör i förundersökningsprotokollet.

XX berättar att hon precis kommit hem och står på uppfarten till sitt garage när hon ser en man, ca 180cm lång , ganska smal, mörk huvjacka gå in på garageuppfarten till Verktygsgatan 2B. När mannen har hunnit halvvägs in upptäcker han att han är iakttagen av XX och vänder och går ut från garageuppfarten igen. Han fortsätter sedan ner längs gatan, förbi 2C och går in på garageuppfarten vid det gula tegelhuset. Det här var ungefär 18.45. Han betedde sig lite märkligt tyckte xx och gick som en yngling.

XX tar själv ut matkassen ur bilen och när hon vänder sig om ser hon en mörkklädd person ute på gatan. Personen passera västerut på Verktygsgatan och viker plötsligt av upp på garage uppfarten till 2 B. xx reagerar av någon anledning på denna person men hon kan inte förklara varför. När sedan xx efter lite krångel med fjärrkontrollen till billarmet får på det hörs ett ljud från larmet och personen, som då befinner sig en bit upp på garageuppfarten, reagerar till och tvärvänder för att sedan passera soptunnorna på 2B:s garage uppfart och fortsätter vidare västerut. xx ser allt detta och tycker det är mycket underligt. Den okände personen viker sedan slutligen in på garageuppfarten till Verktygsgatan 4 för att sedan försvinna i mörkret.

Förhörsledaren frågar om detaljer: Hon ser att personen bär en svart jacka med huvan uppfälld. I övrigt har personen mörka kläder men xx kan ej minnas några detaljer kring byxor och skor. På fråga om xx ser om personen bär på något så har xx inte gjort någon sådan iakttagelse och hon är inte heller säker på hur personen har sina händer när hon går. xx har tidigare beskrivit denna person som en man men har vid eftertanke kommit fram till att detta inte alls är säkert utan att den även lika gärna kan vara en kvinna. Det hon ytterligare reagerar över är att personen är ca 175-180 cm lång och att personen har en speciell gång. xx kan inte beskriva gången men får en uppfattning av att den ser lite vinglig, osäker och ostabil ut. Personen har en lite kutig hållning med axlarna framskjutna och det ser ut som om att jackan är alldeles för stor. xx får också intrycket av att det är en yngling dvs en person som är yngre än henne själv mellan 17 – 27 år ca. En annan detalj som xx reagerar över är att när personen tvärvänder på garage uppfarten så vänder personen sig mot xx men personen gör allt för att dölja sig och inte visa ansiktet. Av den anledningen kan inte xx avgöra könet på personen. Hon får dock en mycket obehaglig känsla av att något inte står rätt till och följer personen med synen när den går vidare västerut.

Förhörsledaren kontaktades på telefon av xx som berättade att hon ville komplettera sitt tidigare förhör.xx uppgav var att hon efter det tidigare förhöret funderat lite över sina iakttagelser och de tidpunkter som hon uppgivit. Det som sedan hänt var att när xx under kvällen den 25/3 plockade undan på köksbordet efter maten plötsligt känt igen situationen när hon tog undan dotterns tallrik. Hon minns då att hon den 17 mars 2008 efter att dottern ätit skrapat av hennes matrester i soppåsen för att sedan gå ut med dessa till soptunnan. Klockan måste då varit lite senare strax efter 19.00 och att det kan ha varit då som gjorde sin iakttagelse på den mörkklädda personen som gick upp på uppfarten till Verktygsgatan 2B. Hon uppger att hon inte är helt säker men att det kan ha varit då och inte som i tidigare förhör i samband med hemkomsten i bilen.

Vittnet har gång på gång ändrat sin berättelse och trots att hon inte inte sett ansiktet på den skumma personen försöker åklagaren med stöd av detta vittnesmål placera Christine på Verktygsgatan.

7 kommentarer:

physt sa...

ABSOLUT ingen har sett Christine Schürrer i Arboga den här kvällen. Det finns ingen som kan påstå sig veta att hon var där. Ingen ABSOLUT ingen vet.
Är du tvärsäker på att hon var där, kontakta polisen genast. Dina iaktagelser är oerhört värdefulla, eftersom ingen annan sett henne där. Har du inte de här uppgifterna. Påstå då inte att hon var där, för då vet du inte. Du bara tror och önskar. Önska får du göra när tomten kommer.

Anonym sa...

Vems är strumporna? Är det gärningsmannens...varför ligger de kvar. Fulla av blod o avtagna. Eller är det Max eller Sagas strumpor. Varför är de fulla av blod? Borde inte strumporna vara kvar på fötterna. Vem har tagit av dem? Ser skit konstigt ut.FRÅN Fup kopia 264

Bild 3

1 par barnstrumpor med halkskydd.

Beslag 2008-1900-BG875-5
(materialmärkning U1/ 405-08/G020).

Strumporna låg ovanpå hallmattan som var belägen utanför
dörröppningen till köket.

Fabrikat: okänt
Material: okänt
Storlek: okänt
Färg: mörkblå

Den ena strumpan hade blodbesudlingar på
både fram- och baksidan av skaftet och på
större delen av trampytan.

Den andra strumpan hade blodbesudlingar på fram- och baksidan av skaftet samt på
främre delen av trampytan.

Med tanke på att strumporna var blodiga på trampytorna, så har dessa vid något
tillfälle troligen varit i kontakt med ett blodigt underlag. Det vill säga att den som burit
strumporna har gått/trampat i blod.

Svar från SKL har vid protokollskrivningen ej erhållits. Svaret redovisas separat.

lybiA sa...

Hur blev det med 1 par barnstrumpor med halkskydd?

Strumporna låg ovanpå hallmattan som var belägen utanför
dörröppningen till köket.

Med tanke på att strumporna var blodiga på trampytorna, så har dessa vid något
tillfälle troligen varit i kontakt med ett blodigt underlag. Det vill säga att den som burit
strumporna har gått/trampat i blod.

Fulla av blod o avtagna.

lybiA sa...

Inget ännu om barnstrumporna? Finns någon som vet

Marian sa...

Min tanke är att ambulanspersonalen har tagit av strumporna på ett av barnen under tiden de höll på med livräddande insatser.

lybiA sa...

Mriana

Finns inget i FUP om det.

fanns väl ingen anledning att ta av strumporna. Vilken skulle det vara? Det har ju varit så noga med beskrivningar av andra saker. Fast inte med just de här strumporna.

Är det för att strumporna var avtagna långt tidigare? Hur kan det komma sig att ett av barnen sprungit i någon annans blod. barnet har därefter tagit av sig strumporna, om det inte varit någon annan som gjort det.

Jag har gått igenom fUP flera gånger, finns inget om detta. Ingen som helst förklaring på en sådan här viktig sak.

Har strumporna tagits av innan polis och ambulans kom till platsen. Vem har då gjort det och varför? Det här är högst intressant!

Kom familjen utifrån, tog av sig de blodiga strumporna vid ytterdörren, för det var där dom låg? Storleken och färger säger att det borde vara Max halkstrumpor. Halkstrumpor bär man ju ofta på förskolor och sånt!

Strumporna låg ovanpå hallmattan som var belägen utanför
dörröppningen till köket.

Ur FUP
Med tanke på att strumporna var blodiga på trampytorna, så har dessa vid något
tillfälle troligen varit i kontakt med ett blodigt underlag. Det vill säga att den som burit
strumporna har gått/trampat i blod.

Svar från SKL har vid protokollskrivningen ej erhållits. Svaret redovisas separat.

always sa...

Strumporna är väl i "slasken" som allt annat! Freida tyckte väl inte att det var betydelsefullt.

Fast jag tycker det är jäkligt intressant!!!!!!!