måndag 15 december 2008

Varför var sambon aldrig misstänkt?

Sambon avfärdades snabbt från utredningen. Som jag skrev tidigare så har han aldrig varit misstänkt.

Tyvärr så framgår det inte från FUP varför så är fallet och därför finns det många frågetecken.

Det finns endast sambons egna ord vilken tid han kom hem den kvällen den 17 mars.
Han säger i första förhören att han kom hem ca kl. 19:10 men det justeras längre fram till ca 19:18 enligt polisens beräkningar.

Polisen har gjort testkörningar för att fastställa sambons tid för hemkomst och i de testkörningarna har polisen kört max 5km/ timmen över den tillåtna hastigheten. Det låter lite naivt i mina ögon som läst sambons egen blogg där han skriver att han kör fort, väldigt fort. Så tiden 19:18 kan man ta med en liten nypa salt, det kan lika gärna vara så att han kom hem redan 19:15. Och då vaknar frågan varför det dröjde så länge innan han ringde SOS dit det första samtalet kom kl.19:20:57. Om han kom hem kl 19:15 har det gått nästan sex minuter innan han ringer efter hjälp.

I förhören har sambon uppgett hur han var klädd när han åkte hemifrån den aktuella dagen. Polisen tog hans kläder i beslag på kvällen den 17/3. I det protokollet saknas ett plagg, en svart huvtröja som sambon skulle ha haft på sig när han åkte hemifrån några timmar tidigare.Vart har den tröjan tagit vägen?

Tidsfönstret för en gärningsman är väldigt liten . Enligt undersökningen var den sista aktiviteten på Emmas dator ca kl 19:07, kanske så sent som 19:10. Om man beräknar med den snävaste tiden, dvs att Emma går ifrån datorn kl 19:10 och sambon kommer hem 19:15 så måste gärningsmannen ha hunnit komma till villan, gå in, utfört det bestialiska dådet och försvunnit från platsen på fem minuter. Och det utan att någon har sett henne. (Grannar har ju innan den tidpunkten sett konstiga män i området, män som i fortsatta förhör har sakta men säkert förvandlas till kvinnor. Allt eftersom media har släppt information om Christine.)
Nu har polisen kommit fram i sina beräkningar att gärningsmannen har haft tio minuter på sig men det baseras på deras långsamma testkörning.

Sambon har gett olika versioner i olika förhör och i hovrätten hur han agerade efter att han öppnade dörren till villan kvällen den 17 mars.
Men i alla förhör är det gemensamt att han hämtar en telefon i datarummet för att ringa SOS. Det märkliga är att det finns inga skoavtryck efter honom på det ljusa golvet i datarummet. Men man har kunnat framkalla osynliga spår efter Christine precis utanför datarummet. (Kommer till det senare)

I det inspelade SOS samtalet kan man höra hur mannen svarar på en fråga från operatören med "Vi vet inte" Vilka vi? Fanns det flera personer på plats? Var inte sambon ensam?

En av ambulansmännen i den första ambulansen ser sambon utanför huset. Han är blodig i händerna och ansiktet men verkar vara väldigt lugn.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite underligt, eftersom han har det här med bagaget.

Slagsmål i filmer - Voodoo Film forum.

22 inlägg - Senaste inlägget: 19 mar 2008

Greenlighted- Det är Torgny Hellberg. numera bosatt i Arboga som håller i denna utbildning och har enligt egen utsago sysslat med detta i ...

forum.voodoofilm.org/showthread.php?p=147720 - 120k -

greenlighted:
Medlem
Registrerad: Mar 2007
Vem är det som är lärare för utbildningen?

cladam:
Greenlighted- Det är Torgny Hellberg. numera bosatt i Arboga som håller i denna utbildning och har enligt egen utsago sysslat med detta i många flertalet år.

daarco:
Det var precis det här som vi ville test när vi gjorde sen där jäkla "star wars" fighten! Vi ville testa (mycket) blod, kniv, slag, sparkar, tacklingar och special effekter.
Fast riktigt brutalt

http://forum.voodoofilm.org/showthread.php?p=147720

mj83 sa...

Ang sambons reaktion och den tid det tog att ringa SOS när han kom hem:
Tänk dig själv att du låser upp dörren till ditt hem, och du ser de du älskar ligga blodiga och nerslagna innan för dörren. Det går inte att föreställa sig. Han var i chock, han förstod inte vad som hänt, han ville hjälpa sin sambo först. Därför kan det ta lång tid och det är inget skäl till att misstänka honom.