lördag 14 februari 2009

Brottsplatsundersökningen

Man kan ju undra när brottsplatsundersökningen egentligen har ägt rum. De omtalade osynliga skospåren ska ha framkallats med amidosvart först en månad efter händelsen.

Sen kan man också ifrågasätta när fotografierna på brottsplatsen är tagna. Bilderna i förundersökningsprotokollet saknar datummärkningar om nu inte datumen längst upp på varje sida stämmer. (Daterade juli 2008.) Kan det verkligen ha gått så lång tid innan teknikerna tog brottsplatsfotona?

När man granskar bilderna noga ser man att saker och ting ligger inte exakt lika i olika foton som är tagna på samma ställe. Tex två foton som är tagna i hallen där man ser dörröppningen mot datarummet. I det ena fotot (Tillägsprotokollet,s.223) finns ingen sladd på golvet vid dörröppningen.
Kopia,s.244 syns det en sladd eller liknande vid samma dörröppning. I detta foto står också flera par barnskor prydligt i skostället. Men vart har de skorna tagit vägen som syns under skostället i ett annat foto på s. 222 i tillägsprotokollet? (ett par skor i vuxenstorlek)

Under rättengången har det framkommit att det inte har förekommit någon strid i hallen. Mamman ska ha ramlat på golvet vid första slaget. Ändå finns det blod på undersidan på de omkullvälta pallarna i hallen. (Tilläggsprotokoll, s.224)

Tillägsprotokollet, s.229-230 syns det en hög med kläder på sängen. Är bilden tagen före eller efter sambon hämtade eller fick kläder utlämnade? Hur många personer har klampat på brottsplatsen innan teknikerna började fotografera och säkra spår? Varför saknar alla foton datum?

Jag undrar också varför många av personförhören saknar information. Polisen har slarvat med att skriva vad det är för typ av förhör. Om det är telefonförhör eller förhör på polisstation eller på en annan plats.

Det känn som att hela förundersökningsprotokollet är en efterkonstruktion. Givetvis kan jag ha fel men jag kan också ha rätt. Många saker i denna protokoll är förbryllande och det känns som polisen medvetet plockat bort information som kan peka mot en annan gärningsman än Christine Schurrer.
UR FUP s.36
"Det finns således en mängd information om bilar och personer som rört sig i området kring brottsplatsen både före och under brottstiden."
Varför beslutade polisen att alla dessa personer och fordon inte var intressanta? En förklaring kan ju vara att dessa uppgifter inte passade in på Christine Schurrer.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vad jag förstår så får inte polisen klampa runt och förstöra spår innan säkring skett av brottsplats.
Ringklockan till dörren fick ett fingeravtryck från polis som skulle testa om den funkade.
Om gärningsman ringt på dörren så har polis sabbat kanske ett av de viktigaste spår till att binda gm.
Mycket klantig utredning som bör anmälas.

Anonym sa...

Blodet på skjotan, hur kom det dit?
Torgny hade en huvtröja på sig och över det en troligen knäppt jacka. Hur kom blodet vägen till skjortan?
Om han hade jackan knäppt så kom det inget blod på huvtröjan. Hur kunde det då komma blod på skjortan. Det är rena trolleriet. Huvtröjan är på avvägar, så var spelar det för roll egentligen?
Om man kommer hem och hittar sin familj i en blodig pöl i hallen. Klär man av sig huvtröja och jacka innan man gör något annat? Säkert gör man nog inte det. Så igen, hur kom blodet på skjotan?

Anonym sa...

Jaaaaaa! Äntligen rättvisa!

always sa...

Anonym

Vad händer med rättssäkerheten nu tror du? Jag hoppas det är du som sitter innanför skranket nästa gång och att du får precis den proffsiga utredning och rättegång som Christine S. fått. :-)). Det blir några år på Kumla då!

lage sa...

Jag har läst lite till i FUP. Det finns ju en del saker där som man kan undra över. När brottet hänt så fattade jag nog inte riktigt hur mycket folk det varit på brottsplatsen. Läste lite på det.

Det har varit två civilklädda poliser på platsen. En med gympadojor. Har alla som befunit sig i huset visat upp sina skor? Jag kommer inte ihåg hur det blev. Det var väl någon som inte gjort det.

Jag läser mig till att två poliser beger sig till Arboga station. Där tar de ID av en kille. Jag har inte hittat något om att de kollat upp honom närmare. Jag tänkte nog på det för att det fanns ju blodspår på toaletten på tågstationen.

Nu fanns det ju namn och personnummer på den här personen i FUP, så det var inte så svårt att spåra. Jag hamnade i Järna. Vad gjorde en person från Järna i Arboga under brottstiden? Är det kollat? Det tror jag inte.

I mitt minne kommer jag ihåg att en person sett två figurer komma från det håll där morden skedde. De verkade ha bråttom. Tror de bar på något också, om det kunde ha varit nått musikinstrument.

Det skulle ju mycket väl kunna vara samma personer, för den person som polisen tog ID på, håller på i sitt yrke med just musikinstrument.

Jag kan ju ha fel om att polisen inte kollat upp det här. Fast jag tror inte jag har fel.

Jag läste vidare i FUP. Emma berättar i ett tidigt skede att hon sett skuggor utanför fönstret, hon har också hört Max säga att det stod någon utanför på altanen.

Kan de vara möjligt att det stämmer? Att Max släppt in någon genom altanen. Emma har suttit vid datorn. Förövarna har planerat det här, de tar av sig skorna vid altandörren innan dom går in. Så då kan det stämma att Emma sett de vita strumporna. De har kunnat haft handskar på sig "inga fingeravtryck". Om man är renrakad på huvudet så tappar man ju inget hår heller.

Undra om den här killen som polisen tog ID på vid Arbogastation var renrakad på huvudet. Jag tror nästan det. De var nog två, för det här gick så fort. En kvinna och en man. Kvinnan var säkert renrakad hon med.

lage igen sa...

Tränade hundar togs till brottsplasten bara en stund efter gärningen. De fick inte upp några spår. Jag finner det besynnerligt, speciellt när man läser om en annan händelse som hänt mycket tidigare och där hundarna fått upp spår. Går att läsa i dagen aftonbladet. Det kanske inte fanns några främmande spår på brottsplatsen? Jag kan inte tolka det på annat sätt. Hade det funnits, så hade hundarna hittat det.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4449706.ab

"Hundarna är tränade på att söka efter doften av människa och de kan även få upp vittringen genom isen. Men de uppborrade hålen underlättar för dem.

– Vi har inte fått någon jättetydlig markering. Men båda hundarna har visat intresse för ungefär samma plats, säger hundföraren Peter Holmström.

Jimmy Bäckman, 22, försvann spårlöst natten till den 22 november i fjol."

lage sa...

Mer från FUP:
24-9130 Berättar följande....
Kvinnan verkade vara misshandlad även på annat sätt, hennes ögon är helt igensvullna enligt patrullen.

Anonym sa...

Sex vittnen berättade på torsdagen för Svea hovrätt om en mystisk person och okända bilar som de sett i kvarteren runt mordfastigheten i Arboga när Christine Schürrer inte var i staden.

VÄSTERÅS. – Kom och titta, det går en otäck jävel förbi, berättade en kvinna som höll på att putsa fönster att hon ropat till sin man på eftermiddagen dagen före mordet.
Hon uppfattade det som en lång man med en speciell gungande gångstil ”som en pundare” och en blick som ”inte stämde”. Personen var mörkklädd och hade mörkt hår uppsatt i en slarvig hästsvans, enligt vittnet.
Maken kom och tittade, men konstaterade att det var en kvinna. Han bekräftade hustruns signalement med tillägget att personen hade höga kindben.

http://hd.se/inrikes/2009/01/15/vittnen-saag-mystisk-person-i/

Anonym sa...

Den klantige polis som ringde på dörrklockan för att testa om den funkade var kriminalteknikern Kjell Eriksson.
Det var även han som var ansvarig för skoanalysen.
Kjell Eriksson vittnade sedermera i Svea Hovrätt om det blodiga skospåret utanför datarummet.

I mitt tycke borde denna klantiga polis få kicken.