torsdag 5 februari 2009

Åklagaren påstår att personen på denna bild är Christine

Undertecknad tittade tillsammans med inspektör Göran Nilsson på övervakningsfilmen från järnvägsstationen i Arboga 2008-03-17. På stationen finns tre kameror men endast en var i funktion vid tillfället för brottet.

Kl. 19.52 kommer det upp en kvinna som har bråttom upp för trappen. Kvinnan stämmer bra överens med signalement sedan tidigare. Går dock ej att urskilja ansiktet. Denna kvinna stämmer överens med signalementet vi har av den misstänkte Schurerr. Kvinnan ser ut att vara lång med en smal kroppsbyggnad. Ovan personer är de som finns med vid den aktuella tidpunkten som är av intresse. Sammanfattningsvis så av de personer vi ser på övervakningsfilmen, så stämmer kvinnan som kommer upp för trappen kl 19.52 (rätt tid 19.32.40) bäst på det signalement som vi har sedan tidigare.
Det är oerhört dålig kvalite på bilderna från stationen men jag har granskat bilden i PS och tror inte att denna person är Christine Schurrer.
-Personen i bilden är kraftigare än Christine.
-Christine har ju ovanligt långa ben men personen på bilden verkar ha längre kropp än ben.
-Personen i bilden ser ut att ha blont eller rödblont hår. (Det syns tydligt i PS om man ändrar nivåerna. Då framträder också att kvinnan i bilden har en röd tröja på sig samt håller i en liten väska, modell kasse)

Att åklagaren Gummesson är desperat har man kunnat skönja under hela utredningens gång samt unde de två rättegången. Ingen har sett Christine på brottsplatsen och med dessa usla bilder kan Gummesson inte ens knyta Christine till Arboga den aktuella dagen.

Inga kommentarer: