onsdag 11 februari 2009

TABU att prata om detta - Ett inlägg från Flashback

Den här skribenten från Flashaback skriver om det som är så tabu just i det här fallet. Att någon anhörig kan vara gärningsman. Nu behöver det inte vara så i det här fallet men det faktumet att sambon har hela tiden betraktats som ett offer väcker många frågor.

Jag lägger inlägget här i sin helhet eftersom det beskriver mina egna tankar så bra.

Ett tankesprång är ju att man inte tänker på det som först faller en in, utan gör en tankeloop och vill få det till något annat än det uppenbara i detta fallet då:

Polis kommer till platsen efter ett larm. På platsen hittar man en blodig man, styvpappan, som enligt all tillgänglig statistik är den mest trolige gm i liknande fall, tillsammans med de biologiska föräldrarna. Erfaren ambulansman , först på platsen , är av uppfattningen att T är GM, det är hans spontana känsla inför denne blodige 2 meter långa uppenbarelse som mystiskt rantar runt ute på gården samt springer fram o tillbaka till bilen.

Istället för att, som vilken erfaren polis som helst i hela världen skulle ha gjort, dvs häktat karln och utrett honom omgående. Nu har inte det skett och redan där har det största tankefelet begåtts. Av okänd anledning skriver polisen 19.38 ingen gm på platsen. Jaså verkligen?

Att man sedan griper efter ett halmstrå, dvs en kvinna som för åratal sedan hade en kort flört med mannen och försöker fälla henne för mord för att hon läst på hans blogg, där han skrivit om HENNE och deras relation.

Vad var det 200 sökträffar?

Hur många träffar har du på dessa mord???
Flera tusen inlägg såvitt jag kan se.

Ska du hållas misstänkt för mord pga det?
Självklart inte, det är ju absurt och rena Kafka situationen,samt visar att åklagaren inte vet ett enda smack om internet och det samhälle hon lever i. Att något liknande ens kan tas upp, och påstås vara ett indicium för dubbelmord på två småbarn är så fel på så många punkter och det är det många som ser, har du hört något från tidningarna förresten?

Nej just det inte ett ljud. Man vet att man har gjort bort sej big time genom denna ogrundade häxjakt, och att ett frikännande antagligen är på ingående.

Det är nämligen så, trots era panikslagna försök att i tråden förklara för er själva att ett fällande nog är på väg, att ju längre en dom dröjer desto större sannolikhet är det att domen blir friande. Sedan kan ni sitta i er inbördes ryggdunkande och försäkra er att det blir en fällande dom. så är inte alls säkert att det är fallet ochh tillgängliga data talar emot det.

Man menar att CS har motiv att döda två okända barn .
Jag har ändå läst runt en del om liknande fall och har ALDRIG någonsin hört eller läst att en främmande kvinna med berått mod planerar att mörda två för henne okända barn.
Då menar jag att jag ALDRIG har hört talas om att detta har hänt.

Om man då förutsätter att en sådan otrolig händelse ändå har ägt rum, så borde man , tycker jag, kunna visa NÅGRA som HELST trovärdiga bevis för att denna osannolika händelse faktiskt har ägt rum.

19 kommentarer:

Peter sa...

Den s.k. dataundersökningen som gjordes är ett stort skämt och borde aldrig ha fått tas upp som bevismaterial i rättegångarna. De tyska teknikerna som undersökte datorn i Tyskland medgav att fynden inte var kontextuella eller ens gick att tidsbestämma. De svenska teknikerna som undersökte datorn i Sverige "glömde bort" att redovisa detta viktiga faktum.

Anonym sa...

Du blundar bara för det som faktiskt pekar på CS som gärningskvinna. Hon har motiv (dagboksanteckningar, sms, brev, journalanteckningar) hon fanns i Arboga vid gärningstillfället och kan inte på ett tillförlitligt sätt redogöra för vad hon gjort där. Hennes berättelse håller inte. Hon har samma sorts skor som trampat i blodet. Hon är utpekad av EJ. Men man kan ju välja att inte se allt det där om man bara vill. Historien i sig är inte osannolik, sådana saker har hänt förr. Läs om Elisabeth Wäver. Det är en liknande historia men skillnaden är att mannen och gärningskvinnan haft ett förhållande i nära anslutning till dådet. Skillnaden är också att CS inte handlat i ett hastigt uppkommet känslorus, hon har tagit lång tid på sig att planera när hennes tidigare försök att få TH tillbaka inte utfallit som hon hoppats på. Nu tror jag inte att man någonsin får ett erkännande från CS, hon saknar totalt empati eller ånger (stämmer väl in på antisocial personlighetsstörning) men OM det en dag kommer. Då undrar jag hur du som försvarar henne kommer att tänka? För alla med normal syn är hon uppenbart skyldig till det hon anklagas för. Jag tycker att dessa barn är värda mer respekt än att man lovordar deras mördare på nätet.

/Anne

Marian sa...

Savar till anonyma Anne!
Nu är inte mitt syfte med bloggen att "lovorda" någon. Jag tycker att utredningen är dåligt skött från början till slut och rättegångarna har varit rena rama farsen där Gummesson stått för regin. I sin desperation har hon gång på gång presenterat lögner som sanningar. Om du tycker att det är rättvisa så är det upp till dig. För mig är det inte det. OM Christine döms så är det ett justitiemord. Slå upp det ordet i ditt lexicon!

Peter sa...

Det är lustigt att du tar upp fallet Elisabeth Wäver då det råder delade meningar kring detta med. Ett öppet sår i det danska rättssystemet som fortfarande debatteras. Frågan är om vi vill ha ett ytterligare Da Costa-fall eller inte. Det du anför som motiv är bara löjligt.

dillo sa...

Anonym
Det är en vanlig sko. Hur vet du att det är just hennes? Åklagarn tror det. Räcker det som bevis?

Anonym sa...

Polisen har lyckats med många fadäser i detta fall.
En av de stora missarna är att det klampade omkring minst 6 poliser på brottsplats innan tekniker kom för att säkra spår.
Förutom poliser så var det 6 ambulansmän på plats i villan för att ta hand om offer.
En polis fingeravtryck fanns att säkra på ringklockan till dörren.

hagham sa...

Anonym

Får man skratta? Varför ringde polisen på? Dörren måste ju ha stått öppen... Nu skenar fantasin iväg med mig........

Marian sa...

Polisen har testat om ringklockan fungerar. Vet dock inte om det är gjort före eller efter att fingeravtryck är säkrade från ringklockan.

Citat från FUP
Undersökningsprotokoll Beskrivning av brottsplatsen, 2008-07-10 13:45 diarienr: 1900-K8001-08

Noteringar vid den inledande brottsplatsundersökningen. På väggen utanför entrédörren lyser en ytterbelysning. Fastighetens entrédörr är försedd med ett fallregellås där inga skador från brytande våld kan iakttas. Vid prov visar det sig att en signal hörs inne i fastigheten då knappen trycks in på den utanpåliggande
ringklockan som finns till vänster om dörren.

Anonym sa...

Statens kriminaltekniska laboratorium.
U1/405-08/S154 LCN-topsning från kontakt till ringklocka.

Topsen undersöktes med LCN DNA-analys, varvid DNA som kan jämföras med person påvisades.
DNA-resultatet överensstämmer med polis som deltar i utredningen.

Anonym sa...

Det är ju helt sanslöst! Hur fan kan poliser vara så klantiga?
Jag är faktiskt helt mållös.

Anonym sa...

Lite insider tips:

Torgny Hellbergs farsa har haft ett bolag ihop med en Dolores Karlsson från Kolsva. Jag har hört att familjen Hellberg ska vara från Kolsva. Bolaget dom hadde ihop var en ekonomisk förening. Så de känner varandra väl Torgnys farsa Jan Hellberg och Dolores Karlsson.

Org.nummer: 716454-6447
Person verksam i bolaget 'Hellberg, Jan
Styrelseledamot: Carlsson, Dolores

Dolores Karlsson sitter som ordförande i Köpings kommun
Kommundelsnämnd. Torgnys farsa sitter med i samma styrelse som ledamot. Båda är socialdemokrater. Politiskt aktiva. I samma gäng ingår den jäviga nämndekvinnans Cicilia Ugglas man Svante Uggla ( moderat ). Också en Kolsvabo. Om de sitter ihop nu? Men har gjort.

http://www.koping.se/kopingtemplates/DownloadFile.aspx?F=L3VwbG9hZC9Qcm90b2tvbGwvS29tbXVuZGVsc27DpG1uZGVuLzIwMDEvLzIwMDEtMDEtMjUucGRm

Dolores Karlsson är också nämndeman.

https://lagen.nu/dom/rh/2007:13

I Sverige kan man tydligen göra hur som helst..bara det finns bra kontakter bakom ryggen. Rättsäkert som bara fan...

Peter sa...

Väldigt intressant inside-info du har. Det gör mig väldigt nyfiken på om det finns andra komprometterande saker i den här byken. Om du har något mer kan du väl kontakta bloggaren på dennes kontaktmail.

Anonym sa...

Dolores Karlsson är även en nämndeman.

Anonym sa...

De ryktas om att Togge ock Max inte gick så bra ihop.

Anonym sa...

Det som förbryllar är att det endast hittats DNA på familjen och polis/ambulanspersonal på brottsplats, samt två oidentifierade hårstrån från en kvinna (ej Christine.Schürrer) på hallmattan vid offren.

Anonym sa...

Ni sitter ju och skvallrar som värsta kärringar. Pratar om rykten men blundar för fakta. Knappast justitiemord när CS fälls imorgon, snarare rättvisa!

/Anne

Bettan sa...

Otrevligt..satt mig vid teven för att titta på Emma i kväll. Blev nog paff o illa berörd. Allt gick ut på missnöjet över hur lite pengar hon får ut ur sina döda barn. Hon sörjer bättre om hon får mer pengar. Hon pratade om barnens fördelsedagar, kinderägg och ballonger? Barnens skolgång, hade barnen börjat i skolan? Jag förstog inget. Vad har deras skolgång som de aldrig kommer att göra med med den här saken att göra. Hon får ju ett skadestånd till sig själv på 100.000:- sen har hon väl fonder och en del försäkringar. Barnen behöver inga pengar nu längre. Ledsen om jag inte förstod Emma nu.
/Bettan

Anonym sa...

Vad är barnens liv värda?


pengar pengar pengar pengar pengar pengar pengar

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=33831&a=1444984&lid=puff_1444984&lpos=lasMer

Anonym sa...

Och ändå mer pengar!