onsdag 11 februari 2009

Snart faller domen

Nu är det inte många dagar kvar tills domen faller. Frågan är - Kommer Christine att bli dömd eller frias hon? Jag personligen tror inte att hon fälls på grund av den obefintliga bevisningen. Åklagaren har byggt en indiciekedja som saknar motstycke i svensk kriminalhistoria. Det finns ingenting som bekräftar åklagarens påståenden. Vissa tidningar har antytt att det är en sensation om Christine frias. Jag tycker att det är en sensation om någon kan fällas och dömas till livstid utan bevis.

Teknisk bevisning. Det finns inget DNA från Christine på brottsplatsen.

Skoavtrycket. Spåren på mordplatsen är enligt polisen ”välliknande” med ett par Vansskor. Inte ”överensstämmande”.

Mammans utpekande av Christine. Mammans minnesbilder kan ha påverkats av anhöriga och tidningar. Rättens sakkunnige Sven-Åke Christianson har också sagt att det vore världsunikt om mamman kom ihåg själva händelsen.

Mordvapnet. Har inte hittats.

Vittnen. Vittnen har sett konstiga personer runt mordplatsen. Grannar har inte kunnat peka ut Christine på eller kring mordplatsen.

Alternativ gärningsman. Att åklagaren inte har någon bättre kandidat är inget bevis mot Christine. Det finns tecken på alternativa gärningsmän – främmande fingeravtryck och hår på mordplatsen som inte är Christines.

Chistines agerande i rätten har hela tiden vänts emot henne. Media har gjort sitt yttersta för att måla henne som den värsta sortens psykopat. Jag vet inte varför Christine inte vill berätta allt men att hon inte gör det gör inte henne per automatik till en mördare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns mer tecken på alternativa gärningsmän förutom fingeravtryck och hårstrån.