söndag 28 december 2008

Vem tipsade Polisen om Christine?

I FUP kan man läsa att det var en av Emmas och hennes sambos vänner som tipsade polisen om Christine. Det ska ha skett den 18 mars, dagen efter dådet.

Nu i Hovrättshandlingarna säger Anders Pommer så här:
(Klipp från VLT)

14.23 Förhöret med Anders Pommer inleds med att han får berätta om sin inblandning i utredningen.
- När hörde du för första gången talas om Christine Schürrer?, undrar åklagaren.

Anders Pommer berättar att han var ute och knackade dörr den 18 mars, då han stötte på en kvinna vars uppgifter ledde till en person som berättade om Schürrer.
- Vad fick du höra då?
- Jag fick höra i stora drag den bakomliggande historien som hade kulminerat i att NN skulle ha fått brev från Schürrer om att hon skulle ha fött hans barn.

Hur ligger det till egentligen? Var det Emmas och sambons väninna som tipsade polisen som det faktiskt står i FUP eller är det som Pommer säger?
Varför ändras uppgifterna från FUP och presenteras i ny skepnad i Hovrätten?
Har Pommer verkligen fått tipset och Christine via dörrknackning eller fantiserar han bara?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det gjorde F. Klevenhaus redan samma natt. Klockan var väl straxt efter midnatt.

Ur polisrapport

20080318-0010

Tips inkommit FR ANM Klevenhaus.
Han har en bekant som känner en kille som känner nuvarande pojkväns F.D. D. skall enligt uppgift till Klevehaus bekant uppgett på NGT sätt att hon vill ha tillbaka sin numera F.D. pojkvän.

Det finns en kvinna som kan lämna mera INFO. En Sara. Polisen provar ringa Sara..signalerna gick fram, men ingen som svarar. Polisen har lämnar meddelande att hon ska ringa tillbaka, men det har hon inte gjort.

Tipset om Christine kom bara några timmar efter dådet, då satt redan barnens pappa anhållen. Tipset om barnens pappa kom från sambopappan och Emmas pappa Roland Jangestig.

Om man har följt rättegången så har det här aldrig framkommit. Utan det har sagts att tipset om Christine kom senare och då från Emmas pappa Roland Jangestig.

Vad är sant? Polisrapporten eller Emmas pappa? Vad står i Tingsrättens dom?

Varför anmälde Klevenhaus Christine på ett sådant här tidigt stadie? Ingen visste ju egentligen vad som hänt!