torsdag 3 december 2009

Polisens mörkning av ren fakta

Polisen har klippt bort vissa stycken när de skrivit ner videoförhören med Emma.
Det jag finner anmärkningsvärt är att just det stycket är borta i FUP där Emma säger att hon färgats av vad sambon sagt till henne. Man har ju under rättegången blint litat på vad Emma säger, att allt hon berättar är hennes egna minnen.

I samma förhör nämner E också att sambon sagt något om en gul tröja vilket hon själv inte minns.


Här finns ljudfilen med förhöret.


Det är tragiskt att sambon fått styra så mycket av vad Emma återberättar till polisen. (Inte minst förvrängningen av Tina till Tine som jag skrivit om tidigare i denna blogg. Emma har aldrig under förhören själv sagt namnet Tine.)

Det finns andra detaljer som jag nu drar till minnes när tänker på allt som sagts under rättegången och som även står att läsa i domen. Tex det att Emma säger i rätten att hon mindes tidigt att hennes hår var borklippt, att hon hört att personalen ska raka hennes hår. Ändå skriver hon i sin blogg på Familjeliv att hon inte ens trodde att hennes hår blivit rakad.  Här Emmas egna ord från bloggen:emmy840508 (Visa endast)
Ons 8 okt 2008 21:42
#681
OP tack för komentaren om att jag passade i kort hår. Det vämer.
När jag låg på sjukhuset och inte sett mig i spegeln trodde jag att jag hadde håret kvar. Min familj fick förklara gång på gång att "nej håret har de rakat av" men jag ville inte gå med på det.


9 kommentarer:

SL sa...

Jag finner det anmärkningsvärt att du skriver "Det jag finner anmärkningsvärt är att just det stycket är borta i FUP där Emma säger att hon färgats av vad sambon sagt till henne. "

Lyssnar man på ljudklippet du länkar till så säger inte Emma detta. Hon säger "visst kan man ehh färgas av vad han säger också men han försöker att inte säga någonting"

Sätter man in det i sammanhanget så ser/hör jag snarare en kvinna som visar att hon är förstår vad förhörsledaren säger och den problematik som kan uppstå, men samtidigt så säger hon att han (T) försöker att inte säga något.

Att minnesbilder generellt (alltså inte enbart gällande detta fall) sedan är klarare och oklarare och ändras över tiden är något som förekommer i de allra flesta (om inte alla?) förhör. Detta oavsett om det förekommit yttre påverkan heller inte.

Anonym sa...

varifrån kommer ljudfilen? Vem säger att det är en originalljudfil? Början är iaf klippt.

Anonym sa...

har alltid trott att CS var oskylidgt dömd..så tror det ännu starkare nu.

Anonym sa...

Ni som är så starkt engagerade i detta med CS eeeenbart med anledning av att "skydda vår rättsstat"... Vilka andra fall engagerar ni er i? Är ni lika engagerade i det här fallet t ex: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6067230.ab där man verkligen kan ifrågasätta vår rättsstat!

Har ni någon insikt i att ni är precis som de som svärmar kring Anders E, Juha, Fossmo etc etc. Det är inte rätten som förvanskar fakta, det är ni i CS:s funclub som tar saker ur sitt sammanhang och fabulerar ihop saker och ting. Tragiskt är vad det är..

Om mitt inlägg klassas som personangrepp och inte publiceras ser jag det bara som ett bevis på att man inte kan möta motsatta åsikter.

Anonym sa...

Starkt engagerad, ja du törs man åka till någon stad där ett gammalt ex bor? CS kan bara kopplas 9-13 min gångväg från brottsplatsen, för mig räcker inte det för en fällande dom.

Vems var hårtussen E hade i sin hand? Troligtvis gm`s....Dessa oidentifierade fingeravtryck....Vems?

Anonym sa...

Hoppas att denna rättegång som dömde tyskan rivs upp och att en rättvis rättegång inleds. Det här är för fan skrämmande hur det får gå till i sverige.

Anonym sa...

Enligt SKL kan hårtussen i Emmas hand tillhöra en mängd människor.
Hårtussen sabbades ju när en kriminaltekniker tvättade av den.

Anonym sa...

När man lyssnar på sheriffen Anders Pommer så kan man ju undra över hans roll i det hela med att få Emmas minnen att vara opåverkade.
I ljudinspelningen så ber han Emma att inte berätta om sina "minnen" till sambon.
Lyssnar man sen på förhör med sambon så säger han iofs att minnesanteckningarna över Es minne är ett eget intiativ från han själv, men att sheriffen påhejat det hela med att tycka att det var väldigt bra.

Här har sheriffen A.P verkligen spelat dubbla roller med att ge tvetydiga instruktioner om att Emma ska vara opåverkad från anhöriga under skyddat boende.

Anonym sa...

Väldigt intressant artikel i aftonbladet idag, oerhört passande.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6442767.ab

/L