måndag 11 maj 2009

Har Christines advokat missat en massa?

Nu har det gått en tid sedan Christine fick sin dom.
Jag kan fortfarande inte släppa tanken att det kanske är fel person som sitter bakom galler på livstid. När jag läser de olika dokumenten och förundersökningsprotokollet slår det mig hur mycket konstigheter det finns som Christines advokat hade kunnat påpeka. Han borde ha angripit de svaga punkterna mycket hårdare.

Alla grannarna till Emma som blev förhörda efter den 18/3 delgavs Christines signalement.
Alltså polisen frågade specifikt om grannarna sett en ca. 180 cm lång, smal kvinna med långt mörkt hår. Det känns helt absurt att polisen har jobbat på det sättet.

Det har också skickats i ett tidigt skede efter brottet ett kedje-mms runt i Arboga, innehållande en bild på Christine

Emmas "minnen" förbättrades desto längre tiden gick. Här ett smakprov hur lätt hon blir påverkad av sin sambo och familj.

T=SAMBON
T har berättat för Emma att när det här brevet kom så sa Emma att om den här tjejen skulle komma, Christine, hem till dem och lösa det här istället för att skicka brev. Varför inte träffas och lösa det, om hon skulle komma hem skulle Emma släppa in henne och se till att de löste det. Tyvärr. Emma kom inte ihåg att hon sagt så när T berättade det men när hon funderade på det så minns hon att hon sagt så. Uttryckt sig så. Frågan är om Emma släppte in henne.

Emma tror inte att hon skulle ha känt igen henne på det sättet men Emmas familj och T har berättat att när Emma vaknade i Uppsala så pekade hon ut en tjej som var utländsk, hon heter Jaqueline, hon har ett liknande utseende som Tine. Emma pekade ut henne och ska ha sagt –hon skulle bara komma in och presentera sig, hon skulle inte göra så här, hon skulle bara presentera sig. Ni har barn tillsammans hade Emma sagt till T. Emmas föräldrar, syskon och T har hört detta och de har berättat det i olika omgångar. Det är inget som Emma minns. På fråga svarade Emma att Jaqueline är sjuksköterska på den andra avdelningen i Uppsala där hon låg. De sökte henne senare men hon arbetade inte då. Emma kallade henne Tina. Inte Tine. Emma kallade henne också Lorena och Svetlana. Lorena och Svetlana fanns i Emmas farbrors liv när Emma var i 12 års åldern.
Jag vet inte vad som händer nu. Om Christine får sitta där hon sitter eller om hon ansöker om resning. Om hon ansöker om resning hoppas jag verkligen att hon skaffar sig en advokat som är alert och som har mycket resurser.

Det känns för jävligt att det kanske går en barnamördare lös och en helt oskyldig person sitter inne.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag anser att det är märkligt att advokaten inte la tyngdpunkt på att en från sambons jobb sagt att sambon lämnat Köping ca 18.55. Och då har ju sambon hunnit hem till tiden 19.10 då Emma hade sin sista aktivitet på datorn.
Tyvärr är inte detta förhör med sambons arbetskollega D.N 080317offentligt men den finns.

Senare förhör med D.N som finns med i förundersäkningen så ändrar han tiden.

ace sa...

Hur kan det vara så att den person som bevisligen befanns sig på brottsplatsen med blodiga kläder minuterna efter det fruktansvärda brottet, och som dessutom tillhör den kategori som statistiskt sett oftast är skyldiga till den här typen av våldsbrott(nära relationer) inte misstänks, medan en ung kvinna utan några som helst tekniska bevis döms till livstids fängelse.
Vad har sambon för övertygande alibi, som ställer honom fri från alla misstankar?
Hela det här fallet känns mycket skrämmande!

Anonym sa...

Sambon hade ren tur då polis kom till brottsplats och direkt sprang in i huset och leta efter gärningsman.
Sambon tilläts av polis att sitta still i sin bil som han parkerat om när ambulans kom till plats.

Anonym sa...

Advokaten har iofs "pressat" sambon på rättegång men har tyvärr missat sambons egna story om morddagen.
Sambons berättelse går inte ihop med andras vittnesmål.
Sen kan man verkligen i förhör se att Emma själv inte minns, utan hon har starkt påverkats från sambon och till viss del från hennes familj.

En tidsfråga innan detta mygel förs fram i ljuset!
Synd att advokaten inte tryckte hårdare på detta.

Anonym sa...

Trots polisens försök att mörka med att svärta ner så går det ändå att se att sambons hemkomsttid är 19.12-19.15.
Sen går det även att utläsa att sambon lämnade Köping mellan 18.50-18.55.
Det innebär då att hans hemkomsttid kan prickas in med Emmas sista aktivitet på datorn 19.10.

bonden sa...

sto de int i tidningen att advokaten blivit hotad....

Anonym sa...

Det är nånting som inte stämmer och alla är rädda eller konspirerade. men jag tror att det handlar i det här fallet om korrumperade förhållanderna med rättsväsendet, med någon på ¨lokal polisstation, att börja med. Det är bara skrämmande, vad som händer i sverige. Det är lika bra att avskaffa svensk polis och svenska åklagarmyndigheter och co.´, efterssom någon stor nytta gör det inte. De sätter oskyldiga människor till fängelse. Detta bananland är paradis för brottslingar och andra som har nära kompiar på polistationer och relaterade institutioner.