lördag 14 maj 2011

Liten uppdatering

Jag har fått detta material skickat till mig.
----------------------------------------


Emmas spår

Emma Jangestig förhördes under skyddad tid av polis och den 12 april 2008 blev hon ombedd av polisen att berätta om sin sambos tidigare flickvänner.
I förhör innan den 12 april så hade hon inga minnen alls av vad som skett och i förhöret den 12 april så har hon inget mer att säga om ”tyskan” Christine Schürrer än det här:

NN= Sambon

Fup 2008-04-12
På fråga att Emma tidigare nämnde någon tjej från Tyskland svarade Emma att hon bara vet att det var någon från Tyskland. Hon minns inte hur mycket kontakt de hade eller om de träffades, hon vet inte mer än så. Det var NN som berättade det när de var på stadiet som kompisar. Sen dess tror inte Emma att hon har hört något mer om det. På fråga svarade Emma att hon inte minns något mer som NN berättat om den tjejen. Hon kommer inte ihåg att de har träffats någonting men att de hade mycket kontakt genom internet och så. De har säkert mailat varandra och så. Emma ombeds berätta allt hon vet om detta och svarade att hon just gjorde det. Hon och NN pratade om detta då och sen dess har det inte varit aktuellt. Hon har inte hört av sig eller
någonting.


I förhöret med polis den 14 april så ombeds Emma att berätta om vad det förgående förhöret handlade om och Emma nämner att de pratat om sambons ex. flickvänner.
Inte ens i det här förhöret minns Emma vad som hänt och hon nämner överhuvudtaget inte ”tyskan” när polis lotsar in henne på sambons tidigare relationer.

Fup 2008-04-14
Emma ombeds berätta om vad det föregående förhöret handlade om och Emma uppgav att hon vet att manpratade om NN och hans förra relationer och det var svårt för hon vet inte så mycket om dem. Hon uppgav att hon hade pratat med NN efteråt och sagt att hon hade jätte lite att säga eftersom de inte har pratat så mycket om det. NN har inte varit så intresserad av Emmas förra liv och hon har inte varit så intresserad av hans förra liv. NNs kommentar till Emma var att polisen fick fråga honom för han hade lättare att svara på det. Det var inget annat speciellt som NN och Emma diskuterade då.

På fråga om Emmas sista minnesbild runt detta svarade hon att hon har funderat på det och hon tror att det är med sin mamma, det kan ha varit samma kväll som det här hände eller dagen innan eller nåt. Emma tillfrågas om att hon uppgav samma kväll? Hon berättade att det är det sista hon över huvud taget vet om att hon har gjort hemma, hon vet inte vilken dag det är, hon vet inte vilken kväll det handlar om eller nå´t men det är det sista hon vet att hon gjorde hemma. Hon vet att hon var hemma sista gången då men kommer inte ihåg mer. Hon har inte en aning om vad hon gjorde den dagen eller om hon hade barnen hemma, vad de gjorde eller vad hon tänkte. Att hon säger kanske den här kvällen är just för att det är sista kvällen hon vet att hon över huvud taget befann sig hemma. Om det var hemma vet hon inte men, ja, på hemmaplan. På fråga svarade Emma att det kan ha varit på morgonen eller mitt på dagen, hon har ingen aning. Ingen får ju säga något men hon har fått en känsla av att det var kväll, hon har fått känslor av att det här hände, det här hade vi gjort, men inget konkret, inget hon kommer ihåg, mest känslor. Att det här borde ha vart den här dagen. På fråga om Emma har en aning om varför hon har dessa känslor svarade hon att hon tror att det är för att hon spekulerar, känner att hon behöver veta. Hon vill veta vad hon gjorde sist, vad hon befann sig, både
känslomässigt, fysikt och psykiskt.

När det hålls förhör med Emma den 16 april så säger hon att hon inget minns av vad som skett mer än att hon ser sig själv ligga på golvet i en lila tröja men hon vill att polis ska kolla upp den så kallade ”tyskan”
Så här gick det till när Emma fick upp sitt spår på Christine Schürrer.

Här är ett utklipp från förhöret där Emma ser sig själv ligga ner.

Fup 2008-04-16
Pommer bad henne berätta om en känsla som Emma nämnde att hon hade och detta kom fram i samband med middagen. Pommer bad henne berätta om det i kommande förhör. Emma berättade nu att hon har en känsla eller ett minne eller nå´t men det är att hon hittas eller att hon ligger i alla fall. Hon har ingen aning om var barnen är men hon ligger i hallen. Precis när man kommer in i huset så finns det två lådor som man har ytterkläder i och hon ligger precis bredvid dem. Hon har fått för sig att hon ligger där. Emma vet lite vad hon har på sig men hon kan inte ha det på sig eftersom hon inte har några sådana kläder men hennes mamma har en tröja som man har utanpå, en lila och att Emma har en sån på sig men hon har ingen sådan. Hon vet inte varför detta har kommit upp, om det är minnen eller bara antaganden eller nå´t men hon har haft det ända sedan hon vaknade.

Videoinspelning av förhöret:

Här är utklipp från förhöret där Emma ber polis kolla upp ”tyskan”

Fup 2008-04-16
På fråga svarade Emma att det var redan på sjukhuset som hon fick denna känsla, att hon hittades där. Hon förknippar inte detta med någon lukt eller känsla men under de senaste två till tre dagarna är det en sak som har slagit Emma som hon jätte gärna ser att polisen kollar upp. Det är att NN träffade en tjej för två år sedan tror Emma. Han var utomlands, på något varmt ställe, där träffade han en tjej som han började flörta med och så. Sen åkte han hem och hon kom hit. Tjejen bor i Tyskland. Hon rymde hemifrån och kom till honom och försökte ta livet av sig. När hon hade försökt ta livet av sig ringde hon honom, för det gjorde hon inte i Arboga och han fick ta hand om henne och skicka tillbaka henne till Tyskland. Hon har lite psykiska problem den där tjejen vad Emma har förstått. För några veckor sedan, nu är det kanske någon månad sedan fick NN ett brev av henne där hon påstod att hon fött hans barn men han behövde inte bry sig om det för hon hade adopterat bort barnet i Tyskland. Tjejen finns i Sverige för hon pluggar i Sverige. NN svarade inte på brevet, han visste inte hur han skulle göra. Han tog kontakt med folk, adoptionsbyråer för att se om detta kunde stämma eller inte. Han kontaktade inte henne och svarade inte på brevet. Så Emma frågade NNhäromdagen " kan det vara så att hon försökte kontakta dig?" Det är ju inte så svårt att få reda på var vi bor. Bor man i Sverige så vet man hur man ska ta kontakt. Emma är rädd att hon försökt kontakta NN på nå´t sätt. Kanske trott att det var hans barn som fanns hemma hos dem. Det är inget som Emma vet, ingenting, hon kan inte anklaga någon helt oskyldig heller men det var en tanke. Eftersom hon har gjort så konstiga saker, försökt ta livet av sig, försökt få NN att tro att han har ett
barn som han förmodligen inte har för adoptionsbyråerna sa att det inte gick att fixa på det sättet. Hon ska finnas här i Sverige men vart vet vi inte i dag. Han sa att hon har försökt kontaktat mig förut men inte lyckats. Emma vet inte vad hon heter, det minns hon inte. Men NN sa att han gärna hjälper till och berättar vad hon heter i så fall. Hon har inte varit så glad i att han har skaffat en ny tjej heller, att Emma och NN är tillsammans. Det var en tanke som slog henne häromdagen, att det finns folk i det här som egentligen inte har något med familjen att göra

Videoinspelning av förhöret:

Emma har sen ett långt utlägg om sambon och den psykisk instabile ”tyskans” tidigare kontakter.

Så här avslutar Emma sitt spår av ”tyskan”

Fup 2008-04-16
På fråga om Emma har några övriga tankar kring detta svarade hon att det har hon inte och att detta är hennes enda spår eftersom hon inte kommer ihåg någonting.

Videoinspelning av förhöret:

Inga kommentarer: