lördag 4 juni 2011

Ett mejl till

Fick detta skickat till mig idag.
------------------------------


Emmas antaganden, drömmar, känslor, tankar och minnen

I förhör med Emma den 16 april så säger hon att hon inget minns men hon vill att polis ska kolla upp hennes enda spår, ”tyskan”.
Fyra dagar senare sker ett så kallat mirakel med Emma.
Den 20 april har Emma fått ”antaganden,drömmar,känsla,minnen,tankar” till att hon nu säger sig ha sett en tjej. Hon kan nu ge en detaljrik beskrivning av att tjejen inte hade något smink på sig.
Hon ger även en beskrivning av tjejens klädsel, där hon nämner kritstrecksrandiga byxor och en gul eller grön tröja som visar axlarna.
Emma berättar även i videoförhöret att hennes sambo tidigare sagt att Emma har pratat om en gul eller grön tröja, men det är inget hon själv minns (?)


Från polisens sammanfattning av videoförhöret:
NN=sambon
Den enda som hört detta som Emma berättade om är NN. Han sa till Emma att hon skulle berätta för polisen.
Han kanske har någon teori men ingenting som han säger till henne. Han tog upp sitt block och skrev, han försöker skriva ner allt Emma säger.
Han har ju mycket med sina minnen också och försöker bearbeta så gott
han kan. NN sa till att Emma att hon tidigare hade nämnt någonting om en gul tröja. Hon minns att hon tidigare pratat om en gul tröja.


 
På fyra dagar har Emma gått från att inget minnas till att hon nu skulle kunna peka ut en kvinna som är i hennes
längd, ca 165 cm lång med axellångt svart hår.


Men var finns hammaren i detta förhör?
Här spekulerar Emma istället om att hon kanske kan ha blivit puttad ner från trappan i och med de skador hon fått.

Under den skyddade tiden då Emma skulle vara opåverkad från omgivningen så har hennes sambo på eget initiativ tagit på sig en roll som förhörsledare och skrivit ner i ett block vad Emma sagt.
Att Emma och sambon diskuterat fallet råder det ingen tvivel om.
Till och med polis ber Emma att inte prata med sambon om vad hon kommer på, utan hon ska istället ta upp sina funderingar och "minnen" med dem.


I videoinspelningen från förhöret den 20 april-2008 så finns inspelning där polis tar upp med Emma att hon inte ska prata med sambon om händelsen.
Men i utskriften av förundersökningen så har polis valt att inte ta med det stycket där Emma säger att hon kan ha färgats av vad sambon sagt.

För att få en helhetsbild så bör man se och lyssna på videoinspelningar av förhör för att få en så  korrekt bild som möjligt, eftersom det uppenbart visats sig att polis kan utelämna viss underlag i sin sammanfattning av utskrift från förhör.
Videoinspelning av polisförhör med Emma 2008-04-20


Advokat Per-Ingvar Ekblads förhör med Emma i Svea Hovrätt angående den 20 april-2008
Ljudinspelning

http://www.zshare.net/audio/906884046986c138/

Inga kommentarer: