lördag 6 juni 2009

Liten sammanfattning

Polisen har tydligen också manipulerat sina uttalanden. Tex det här som Pommer säger tycker jag är väldig konstig eftersom på andra ställen i FUP framkommer att det var Emmas vänner som kom på att Christine var den skyldige och en av vännerna ringer sitt tips till polisen.
Anders Pommer berättar att han var ute och knackade dörr den 18 mars, då han stötte på en kvinna vars uppgifter ledde till en person som berättade om Schürrer.
- Vad fick du höra då?
- Jag fick höra i stora drag den bakomliggande historien som hade kulminerat i att NN skulle ha fått brev från Schürrer om att hon skulle ha fött hans barn.
Varför avfärdades sambon i tidigt skede från alla misstankar? Han var på plats och var blodig.
Polisen säger i sin rapport kl 19:38 att ingen gärningsperson finns på plats. Hur kunde de vara så säkra att sambon var oskyldig? Sambons "alibi" baseras på ett samtal han säger sig ha ringt till sin vän XX när han var på hem. Denne vän har inte i polisförhören kunnat bekräfta något samtal från sambon. Sambons svarta huvjacka finns inte heller med i utredningen trots att han själv säger att han bar den tills han kom till polisstationen på kvällen och fick lämna sina kläder. Den svarta huvjackan finns inte i listan med de övriga kläderna som han bar. Sambon säger i första förhören att han kommer hem kl 19:10. I senare förhör när polisen har gjort en testkörning från arbetsplatsen till hemmet kommer polisen fram att han inte kan ha kommit hem förrän vid 19:18. (Detta tid är baserat på att sambon lämnade arbetsplatsen kl 19:00. Enligt uppgifter i FUP kan han ha lämnat arbetsplatsen kl 18:55) Polisen har vid sin testkörning kört max 5km /h över den tillåtna hastigheten på en vägsträcka som en spikrak och som även har använts som landningsbana. Sambon har också i sin blogg "skrytit" om sina hastighetsöverträdelser. Så polisens testfarter är nog bara önsketänkande och fantasier.

Vid lunchtid kör en bil upp på garageuppfarten på Verktygsgatan 2B och en lång man går in i huset. Vem är denne man? Sambon har i förhör sagt att han stannat hemma hela dagen tills han åkte till arbetet ca kl 16:40

Kl 19:10 Slutar E chattandet med sin syster på MSN.

19:06 påbörjar sambon ett samtal till X som han ska möta vid replokalen i Arboga. I förhören säger denna X så här:
X uppger att han inte har något minne av att det skulle vara killen på musikcirkeln som ringt till honom men minns att han hade kontakt med honom under måndagen någon gång och att det var en rep. lokal som de skulle få via ABF. De har tidigare haft kontakt om den här lokalen men han har inget minne av det här aktuella samtalet.

Någonstans mellan kl 19:10 - 19:18 kommer sambon hem. Under 19:10 - 19:20 tid cyklar en tjej förbi den aktuella fastigheten och ser ingen person utanför huset. Ca kl 19:10 cyklar också ett barn förbi där. Någon gång mellan kl 18:55 - 19:05 har mannen i huset mittemot uppehållit sig vid sina soptunnor under fem minuters tid. Han har inte heller sett eller hört något.


Kl 19:20:57 kommer samtalet till SOS.
------
Fortsätter sammanfattningen senare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Emmas vänner som tipsade om Christine? Vilka vänner då? Var det inte Klevenhaus som tipsade, han jobbar väl till någon tidning. Den enda jag vet av Emmas vänner som känner Klevenhaus är Lutten, eller Malin som hon nog heter. Hon har jobbat på samma tidning. Den där Sara som Klevenhaus påstod ringt honom 5 timmar efter morden, fick polisen aldrig tag på. Det kanske inte ens existerar någon Sara. Tro får ju alla göra, jag tror tipset kom från Lutten. Är nog mer troligt. Barnens pappa satt redan i häkte, varför tipsa om Christine? Väldigt konstigt vad alla var väl insatta i Christine, hur väl de tydligen kände till historien om henne och Togge. Vad mycket skitsnack det måste ha förekommit.

Anonym sa...

Jodå, det existerar en Sara och hon fick senare vittna i HR efter att advokaten hittat hennes förhör i slasken.
Då vittnade hon och hennes mamma endast om en bildåre som kom utfarande från en tvärgata.
Sara.T är f.d flickvän till Kleven.

cat sa...

jaaså,så klevens f.d flickvän och svärmor bor på verktygsgatan då

Anonym sa...

Till cat!
Jag har inte skrivit något att Sara.T och hennes mamma ska bo på Verktygsgatan.
Arboga är väl större än så?

Anonym sa...

Denna svarta huvjacka som sambon sägt sig ha denna kväll då dådet genomfördes tycks vara spårlöst försvunnen, trots att sambon vittnat om att han haft den på denna kväll.
Finns inte att läsa i förundersökningen att denna svarta huvtröjatröja fanns med i polisens beslagtagna kläder från sambon.
Vem talar sanning och vem ljuger?

cat sa...

Anonym
Du verkar övertygad om att det är sambon som är den skyldige. Är det vad du tror?

Marian sa...

Du fantiserar! Jag har inte någonstans antytt att sambon ska vara skyldig. Däremot försöker jag bena ut den exakta tiden då han kom hem för att fastställa tiden för brottet.

Anonym sa...

Var det inte två civilklädda sheriffer ute den kvällen. I vilket ärende då .... var en av dem Pommer ... En lämnade aldrig in sina skor så de kunde gemföras me avtrycken som fans i huset. Viken va det som var uppi Emma hela tiden efte mordförsöket. Va de åsså Pommer....