fredag 28 augusti 2009

Vad minns mamman?

Mammans minnen kan härleda från internet. Från sambons och vänners facebook, bloggar och bilddagböcker. Bilden här nedan fanns på sambons bilddagbok vid tiden för brottet. (Konstigt nog plockade han bort bilden endast några dagar efter den 17 mars 2008. Varför han gjorde det kan nog bara han ge svar på.)

Kan det vara så att E tittade i sambons sidor på nätet och bland det sista hon såg var denna bild? Kanske är E:s "minnen" ett ihopkok av bilder från nätet..

Så här säger E om gärningspersonen i förhör den 20 april 2008:
kvinnan gör, om hon gör henne illa. Ingenting sån´t. Hon har axellångt mörksvart hår, riktigt svart. Kanske lite uppsatt men mestadels hänger det ner på axlarna. Hon hade inget smink. Kanske mörka ögonfransar, hon kan vara lite mullig för hennes kläder sitter inte så bra. Hon har svarta, kritstrecksrandiga byxor och en gul eller grön tröja som visar axlarna.

Så här säger E om gärningspersonen den 22 april 2008:
Svart hår. Det Emma ser framför sig är att tjejen absolut inte är sminkad. Hon kan vara lite mörk, mörkt hår, kan ha mörka ögonfransar men absolut inte sminkad. Varför Emma minns att hon inte är sminkad vet hon inte. Vad hon hade för kläder på sig vet inte Emma, hon vet bara vad hon hade för kläder just då. Lite rund i ansiktet pga att hon är lite mullig. Tjejen hade uppsatt hår, Emma vet inte om tjejen hade lugg, det skulle kunna vara så att hon hade lugg. Att hon hade satt upp håret, hade lite hängande och hade lugg också. Väldigt mörkt hår. Kan vara lite vågigt, inte lockigt men lite vågigt så att det böjer sig utåt, det som hänger.

Så här beskriver E gärningspersonen den 23 april 2008:
En sak som hon tänker när hon tittar på kvinnan i minnet är det något med ansiktet som gör att hon reagerar, det är någonting med ögon, näsa eller mun. Att någonting är större vad det ska vara eller hon har ögon som utskiljer sig alltså att de är större än normalt. E tror dock att det är näsan, att kvinnan har större näsa än normalt, vad som nu är normalt. Men kvinnan har ganska stor näsa. Lite större näsa än normalt. Det är det som E kan komma på. E kan inte säga att kvinnan är solbränd, att hon har varit utomlands men hon är inte blek heller. Inte vinterblek. E gissar att kvinnan har legat i solarium ett par till tre gånger, hon har färg i ansiktet.

Så här beskriver E gärningspersonen den 25 april 2008:
Pommer frågade vad det är för bilder E får fram när hon står i hallen. Hon uppgav att hon ser tjejens ansikte. Det är ganska klart och att hon skulle kunna peka ut henne på en bild. Svart hår, axellångt, kritstrecksrandiga byxor och förmodligen grön eller gul tröja där axlarna syns ganska bra. Hon är ungefär lika lång som E, kanske fem centimeter längre. E berättade vidare att hon har funderat på tjejens utseende och att det är någonting med hennes utseende som inte är som det ska. Det stämmer inte riktigt. E har funderat mycket över det och det kan vara så att hon har en lite större näsa. E kan sätta fingret på att tjejen har en lite större näsa än vad som anses normalt.

E har ju också uttalat att hon är rädd för speglar. På sambons sidor fanns vid morden även en annan bild på denna tjej. En bild där hon fotograferat sig själv via en stor spegel.
Det finns även bilder på en annan tjej som har kritstrecksrandiga byxor på sig. E har i flera förhör sagt att gärningspersonen haft sådana byxor på sig.
-----------
Många har varit nyfikna på dessa andra bilder så jag lägger dessa hit. Här finns kritstrecksrandiga byxor,tjejen i spegeln och bara axlar. Mycket av det som E säger i de första förhören är ihopkok av tidigare självupplevda minnen om verkliga personer. Kan det vara så att hon även minns bilder som hon kanske har  tittat på strax före överfallet? 

7 kommentarer:

Anonym sa...

Togs det inte upp på rättegången i förhör med sambon om varför han raderat i sin dator trots att polisen lagt beslag på den ?

Anonym sa...

Det vore förskräckligt om mamman blandat ihop bilder hon sett på internet med utpekande av en barnamördare.
Tanken slog mig om mamman då öht minns en kvinna som presenterat sig och trängt sig in i huset.

Anonym sa...

Det finns även en bild på denne brud där hon är iklädd ett linne och sminkar sig.

Anonym sa...

5 cm längre än Emma?
Emma är bara 1.60 lång och vad jag förstår så är tyskan över 1.80.

Hur såg Hovrätten på den beskrivningen som Emma gjorde. Trollade domarna bort längdskillnaden?

Anonym sa...

Det här "minnet" stämmer väl rätt bra in med spegelbilden.

Fup s.909-910 2008-04-18
Emma ombeds berätta från det perspektivet hon berättade om att hon hittades. Emma uppgav att hon har två
stycken lådor precis innanför, när man kommer in i hallen har man toalett till vänster, ett steg till i hallen så är de
två lådorna till vänster med ytterkläder. Efter dessa lådor har hon en känsla av att hon har legat. Precis till höger
därifrån är det en spegel, vidare till vänster går man in i köket. Hon har fått för sig att hon har legat precis till
vänster om spegeln. Hon vet inte varför, det är ingen som har sagt något, det är bara en känsla som hon fått. Hon
har ingenting om barnen, ingen känsla eller någonting. Hon har funderat jättemycket på det. Om hon hade varit
vid någorlunda medvetande så skulle hon ha funderat på var barnen är eller hört något, ett jämmer, men det är
ingenting. Emma vet inte om det är ett minne eller bara ett antagande att det är så. Om det är så att det är vid spegeln kan det stämma för hon tycker att det är obehagligt att titta sig i spegeln i efterhand eller att över huvud
taget gå förbi en spegel. Emma har fått för sig att hon har en lila tröja på sig men hon har ingen lila tröja. På
fråga svarade Emma att det inte är någon känsla förknippade med detta.
Hon har blekt hår i vanliga fall men av någon anledning har hon fått för sig att hon har mörka slingor i håret
också, blont hår men mörkt under. Det har hon aldrig haft tidigare.

Anonym sa...

Mamman minns inte ett jäkla skit.
Hon går på kroppsminnen och drömmar.
Drömmar behöver inte vara sanna säger hon själv på rättegångarna.

Om inte sambon gjort det med sina bara händer så är hon säker på att det är en kvinna som utfört detta.
Kroppsminne eller dröm ?

Anonym sa...

detta är en rättsskandal. tror christine är helt oskyldig....fria christine idag!!!!