torsdag 26 februari 2009

Frieda Gummessons ära står på spel - eller vad är det frågan om?

Jag läser igen gamla artiklar från våren och sommaren 2008 och slås av de många stora rubrikerna som en efter en meddelar om nya fynd, nya vittnen och nya bevis. Nu med facit i hand så vet alla att de flesta rubrikerna har varit något slags önsketänkande.

KLIPP FRÅN NYHETSKANALEN
Västeråspolisen har stora svårigheter att styrka misstankarna mot den tyska kvinna som sitter häktad för att ha mördat två små barn i Arboga och försökt mörda deras mamma, erfar TT.

De "omständigheter" som åberopas mot henne är inte samma sak som en fällande dom. Jag tycker att vi har lyckats räta ut de frågetecken som finns. Domstolen lägger ribban ovanligt lågt i det här fallet, säger Ekblad till TT. Enligt två av varandra oberoende källor har polisen problem med Arboga-fallet. Man har inte lyckats få in henne tekniskt i huset, enligt TT:s källor. Det betyder på ren svenska att polisen inte har funnit några tekniska spår, typ hårstrån, fibrer, fingeravtryck eller DNA, som otvetydigt kan binda kvinnan till brottsplatsen.


Klippet ovan är från den 13 juni 2008 men det skulle lika gärna stå i en av dagens tidningar. Ingenting har förändrats sedan ovanstående artikel skrevs. Inga bevis har hittats, inget DNA eller fingeravtryck från Christine på mordplatsen, inga vittnen som kunnat peka ut henne. Helt enkelt finns det än i dag ingenting som knyter Christine på mordplatsen.

Den som verkar ha önskat och fantiserat mest är Frieda Gummesson. Hon har svårt att ta kritik och det verkar som om hon vill bara få någon dömd för att få en guldstjärna i kanten av sin meritlista.

KLIPP FRÅN NYHETSKANALEN
Åklagaren Frieda Gummesson ville efter onsdagens förhandlingar inte säga någonting om utredningen. Samtidigt kommer nu uppgifter om en konflikt mellan åklagaren Frieda Gummesson och de poliser som arbetar med utredningen. Åklagaren, som också leder förundersökningen, påstås vara svår att samarbeta med.
- Det är nyheter för mig och jag har inga kommentarer till det, åklagaren Frieda Gummesson. Frieda Gummesson menar att hon och poliserna inte har några samarbetssvårigheter.

KLIPP FRÅN EXPRESSEN
Ett av de mer uppmärksammade misstagen gjorde kammaråklagare Frieda Gummesson, som på felaktiga grunder utfärdade en europeisk arresteringsorder. När hon får höra kritiken från Lindström och Persson blir hon mycket upprörd. "Det de säger får stå för dem. Varken Leif GW Persson eller Lindström har ett dugg insikt i utredningen."
"Respektlöst, säger hon till Vasteras.expressen.se.
"

Hon visar också en stor nonchalans mot de regler som faktiskt finns och som hon borde rätta sig efter som åklagare. Så här arrogant viftar hon bort den felaktiga arresteringsordern."Tack vare att damen blivit intagen har man nu enligt uppgift faktiskt säkrat DNA från henne."
Frieda Gummesson är också irriterad över granskningen från svenska medier."Ni är helt respektlösa och ni vet inte vad ni pratar om.
"

Hon verkar vara en dominant person med tydliga samarbetsproblem. Vad mer kan finnas i det dolda som hon har manipulerat fram? Lite skrämmande är det att hon med sitt ego har styrt denna skuta rakt in i fördärvet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns ingenting som får in tyskan i huset nej. Och jag tycker att du glömt en viktig sak och det är att mammans "minne" ej heller är tillförlitligt. Hennes sk utpekande kan starkt ifrågasättas.

Anonym sa...

Det uttalandet från Freida Gummesson sitter som klistrat i huvudet på mig. Lustigt att du skriver om det. Tänkte på det i morse. Ett uttalande som är en regelrätt kränkning av C.S.

Freida Gummisson har ju redan sin åsikt klar här om C.S. är man inte jävig då? Hon är redan från start oförskämd och nedlåtande mot C.S.

Hur i hela friden har denna människa fått driva rättegången mot C.S. ? Så spydig hon är Freida Gummesson!!!! Varför använder hon sig inte av ett annat uttryck? Den troliga gärningsmannen eller kvinnan som exempel? Det hade sett snyggare ut, fast det var väl inte Freidas avsikt!

Uttalandet jag hakat upp mig på.

"Tack vare att damen blivit intagen"

Peter sa...

Det märkliga är att kort efter att det stod klart att bevisläget var besvärligt kom förhören med Emmas systrar där de bestämt sa att Emma nämnt Tina/Tine flera gånger första tiden efter uppvaknandet. Även förhöret med Emma där hon detaljerat beskriver händelseförloppet med t.ex. "Hi, I'm Tine"-frasen, dyker samtidigt upp.

Man kan inte låta bli att bli lite konspiratorisk när man ser ett sådant mönster.